Байер (Леверкузен) е все по-близо до фазата на директните елиминации в Лига Европа. "Аспирините" се наложиха над гостуващия Апоел (Беер Шева) с 4:1 и събраха 9 точки, колкото има и другият лидер в група "С" - Славия (Прага). Апоел и Ница са с по 3 точки два кръга преди края и имат само теоретични шансове да продължат напред, след като чехите биха с 3:1 Ница като гост. 

Бейли стреля покрай гредата при първата опасна атака на Байер, а след това Флориан Вирц направи сериозен пропуск от чиста позиция. В 23-ата минута и гредата спаси Апоел след шут на Керим Демирбай.

В 29-ата минута топката беше центрирана от корнер, Тин Йедвай я продължи към Шик и чехът отблизо я довкара в мрежата. Бившият нападател на Рома можеше да се разпише още веднъж до почивката, но ударът му с глава не се получи.

В началото на второто полувреме Вендел подаде през центъра на Бейли, който спокойно овладя топката и с диагонален изстрел покачи на 2:0. Интригата обаче се върна след кошмарна грешка на Тин Йедвай. Хърватският национал се обърка и подаде на Швиро, а той не пропусна да се възползва от подаръка.

До края обаче германците вдигнаха оборотите и набързо решиха мача. В 76-ата минута Демирбай реализира красиво попадение от пряк свободен удар, а в 80-ата точен беше и Лукас Аларио.