Байер Леверкузен победи Кьолн в дербито на Нордрайн Вестфален. Двубоят от 23-тия кръг на Бундеслигата между двата града, които са само на няколко километра един от друг, завърши 2:0 за „аспирините“ след два гола на Ларс Бендер в 16-а и 50-а минута.

В дербито на дъното Аугсбург победи Херта Берлин с 3:0 и се измъкна от опасната зона. Головете за баварците реализираха Торстен Ойрл – 2 и Марсел Ндженг. Двубоят бе дебют за новия старши треньор на Херта Ото Рехагел, който обаче не остана доволен от своя отбор.

Майнц разгроми Кайзерслаутерн с 4:0, а попаденията за успеха на тима реализираха Мохамед Зидан, Адам Сцалай, Николай Мюлер и Ерик Максим Чупо Мотинг.

Гара Дембеле влезе в игра в 66-а минута за своя Фрайбург, но не успя да помогне на отбора си, който загуби с 1:4 гостуването на Щутгарт. Мартин Харник и Шинджи Оказаки дадоха аванс на швабите, а Фалу Диане намали в 27-а минута.

Халид Буларуз даде нов аванс на домакините в 63-а минута, а в 82-а Мартин Харник оформи крайното 4:1.

Хофенхайм успя да измъкне ценна победа с 2:1 срещу Волфсбург с гол на Свен Шиплок в 84-а минута. Преди това гостите бяха повели още във 2-а минута чрез Роберто Фирмино, а в 69-а Патрик Хелмес изравни от дузпа.