Байер Леверкузен се върна на върха, въпреки че изпусна пробедата при гостуването на Шалке 04 в едно от дербитата на 11-ия кръг в Бундеслигата. Аспирините поведоха с 2:0 през първото полувреме с голове на младока Тони Кроос в 29-та минута и на Щефан Кислинг в 44-та минута, но в края на мача допуснаха сините от Гелзенкирхен за пет минути да изравнят резултата.

Първо националът Кевин Курани намали на 1:2 в 83-та минута, а пет минути по-късно асистира за попадението на влезлия като резерва уругвайски нападател Висенте Санчес, вкарал за 2:2. Така аспирините излязоха еднолично начело с 23 точки, с една повече от Вердер Бремен и Хамбургер ШФ и с две пред Шалке.

Хамбургер ШФ претърпя изненадваща загуба от Борусия Мьонхенгладбах с 2:3, докато Вердер Бремен измъкна точка при гостуването на Нюрнберг - 2:2. В другото дерби на кръга Щутгарт и Байерн Мюнхен не излъчиха победител и не си вкараха гол - 0:0.

Хамбургер ШФ повеждаше два пъти в резултата срещу непретенциозния тим на Борусия Мьонхенгладбах, но не само не задържа аванса си, но накрая и загуби срещата. Пьотр Троховски откри в 13-та минута, но Марко Ройс изравни в 39-та минута. Зе Роберто от пряк свободен удар изведе домакините отново напред и по всичко личеше, че те ще стигнат до победата.

За шест минути в края на двубоя обаче се получи неочакван обрат. Първо Данте Сантос изравни в 76-та минута, а след това Роб Фринд донесе трите точки за гостите в 82-та минута. С два гола на Аарон Хунт отборът на Вердер Бремен се спаси от поражение при визитата на Нюрнберг. Кристиан Айглер (3) и Алберт Буняку (33) дадоха надежден аванс на новаците. Хунт намали в 71-та минута, а в даденото от рефера добавено време изравни.

Шампионът Волфсбург и Майнц 05 направиха зрелищно реми 3:3, като и тук по-класният тим изпусна победата. Вълците овдеха с 2:0 и 3:2, но накрая се задоволиха само с точка. Нигериецът Обафеми Мартин вкара първите два гола за шампионите, а третото попадение бе дело на Звездан Мисимович.

Щутгарт сложи край на серията си от 4 поредни загуби с реми срещу Байерн Мюнхен - 0:0, а Кьолн загуби от Хановер с 0:1. В петък Борусия Дортмунд победи Херта с 2:0. В неделя са последните два мача от кръга: Фрайбург - Хофенхайм и Айнтрахт Франкфурт - Бохум