Отборът на Байер Леверкузен се изравни по точки с Борусия Мьонхегладбах и заема четвъртата позиция в Бундеслигата, след победа с 1:0 като домакин на Шалке 04. Така Байер натрупа 16 точки в актива си, колкото има и Мьонхенгладбах, а Шалке остава с 11. Гостите трябваше да се примирят с поражението, след двете поредни победи в предишните си мачове. За Байер пък последните няколко дни бяха повече от успешни, след като победи Зенит в Шампионската лига и е лидер в група С на надпреварата.

Единственото и победно попадение падна в 53-ата минута и бе дело на Хакан Чалханоглу.

Двата тима изиграха бледо първо полувреме, почти без голови опасности и залагайки на постепенно нападение. Домакините обаче успяха да реализират за 1:0 благодарение на чудесното изпълнение на Чалханоглу, който вкара красив гол, насочвайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Шалке.

Байер Леверкузен

източник: БГНЕС

В 64-ата минута Щефан Кислин пропиля отлична възможност за Леверкузен, след като засече топката с глава, но стреля в право в ръцете на стража на гостите. Отборът на Шалке 04 пък имаше своя шанс да изравни четири минути по-късно, като Клаас-Ян Хунтелаар получи удобен пас в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл на вратата, но защитата на Байер се справи.

Домакините останаха с човек по-малко в 85-ата минута, която Тин Йедвай получи директен червен картон за груб фаул. В заключителните минути, след като Вендел овладя топката, но изстрелът му от границата на наказателното поле мина вдясно от вратата.