Защитникът на Байерн Холгер Бадщубер е болен от грип и е под въпрос за дербито в Шампионската лига между баварците и Манчестър Сити в Шампионската лига във вторник.

Според старши треньора Юп Хайнкес участието на бранителя в мача ще се реши непосредствено преди неговото начало. Евентуален заместник на немския национал ще бъде Даниел ван Буйтен, а според специалиста другият централен защитник със сигурност ще бъде Жером Боатенг.

66-годишният Хайнкес показа голям респект към отбора на Сити като призна, че след изгледаните видеозаписи е „впечатлен“ от играта на „гражданите“. „Това ще бъде кървав сблъсък. Ние обаче също имаме играчи на игрището, които заслужават уважение“, сподели той.

Хайнкес ще бъде улеснен и от факта, че ще може да разчита на звездата си Ариен Робен. Холандецът е възстановен от контузията си и срещу Леверкузен в събота влезе като резерва и даже вкара гол при успеха с 3:0.

„За отбора е много важно, че той отново е на линия. За нас той ще бъде голяма печалба“, призна Хайнкес, който допълни, че е възможно да използва Робен дори като титуляр.