Централният защитник на Байерн Мюнхен Холгер Бадщубер се присъедини към лагера на своя съотборник Франк Рибери, който също не храни особени симпатии към бившия наставник на отбора Хосеп Гуардиола. Германецът заяви, че сега се чувства много по-различно при Карло Анчелоти, защото италианецът се интересува от него.

Кариерата на Бадщубер в последно време зацикли сериозно заради серията от контузии, които можеха да нанесат и по-сериозна щета. Заради тях той изигра само 29 официални мача за последните 4 години.

Сега Бадщубер е вече възстановен, макар клубът и самият играч да не прибързват с връщането му в игра. 27-годишният играч сподели, че е високо мотивиран да играе за Анчелоти, като не може да каже същото по времето, когато начело на тима беше Гуардиола.

„Чувството треньорът да се интересува от теб е страхотно. С Пеп беше различно“, коментира Бадщубер.

„Сегашният ни наставник търси личния контакт с всеки футболист. При него има обмяна на мнения и в двете посоки. При предишния не беше така.“

През февруари, когато Бадщубер получи последната си тежка травма всички в клуба изразиха подкрепата си към него със специално изработени фланелки. „Ние сме с теб, връщай се скоро“, гласеше надписът, показан преди двубоя с Аугсбург. Тогава дори и Гуардиола носеше подобна фланелка и публично изрази симпатии към Бадщубер. Въпреки това футболистът има съвсем различно гледище по въпроса.