Любовта между Германия и Австрия не е някаква голяма тайна. Един език, една култура, отлични футболни „взаимоотношения” и огромна симпатия.

Селекционерът на Бундестима едва ли подозира, колко много фенове има в една от страните домакин на Евро 2008.

Пресата дори не се опитва да скрие, че Германия е слабост на запалянковците във Виена и цяла Австрия. Льов е „Cool” /готин/, според последното издание на „Курир”. Авторитетното списание прави изключително позитивен материал за немския наставник, въпреки че домакините се точат да направят чудо.

Всъщност, всичко това си има и своето обяснение. Немецът е работил два сезона с австрийските Тирол Инсбрук и Аусрия Виена. От друга страна, съгласете се, той наистина има изтънчен вкус в поведението си и начина на обличане.

„Курир” ни показва вида на Льов отпреди доста години. По времето на престоя си в Айнтрахт, сегашният селекционер на Германия е отглеждал мустачки в стил „Ферарио Спасов”.

Аутсайдерът обаче си повярва. Със съдийска аванта или не, Австрия все пак е в играта. Местните фенове ще са анти-Германия поне в една вечер, тази в понеделник. Домакините смятат, че ако отборът им спечели четири персонални двубоя, Австрия може да шокира Европа.

Ето ги и тях: Юрген Махо срещу Йенс Леман. Мартин Щранцъл трябва да е по-стабилен от Кристоф Метцелдер. Капитанът Иваншиц да е по-капитан от Балак. Младият Коркмаз е длъжен да надиграе голмайстор от класа като Лукаш Подолски. Другият любимец на австрийците е именно Принц Полди. Всъщност, поне утре никой няма да му стиска палци.