Аугсбург най-после си припомни що е то победа в Бундеслигата. Баварците бяха записали четири поредни мача без успех, но прекъснаха тази черна серия в домакинството на Фрайбург. При това по повече от убедителен начин. 

Те съсипаха съперника с 4:1 и благодарение на грешните стъпки на доста от претендентите, се изкачиха до подножието на местата в евротурнирите. Исландският национал Алфред Финбогасон беше големият герой с хеттрика си, а бразилецът Франсиско Каюби добави още един гол за погрома. Жонатан Шмид пък си вкара автогол за почетното попадение на гостите. 

Още от самото начало домакините натикаха съперника в половината му, но Франсиско Каюби и Марко Рихтер пропиляха невероятни ситуации. Всъщност, в тези случаи аплодисментите бяха за вратаря, защото се намеси великолепно. 

Но и той нямаше какво да направи в 19-та минута. Тогава Рихтер центрира великолепно и намери Каюби в наказателното поле, който надскочи защитник и с мощен удар с глава прониза мрежата за 1:0. А само четвърт час по-късно преднината на Аугсбург набъбна и на 2:0. 

Тогава холандецът Джефри Гувелееув нахлу в наказателното поле и пусна прострелно успоредно на голлинията във вратарското поле. От там Алфред Финбогасон с гръб към вратата и със защитник върху себе си успя технично с петичка да прати топката в далечния ъгъл на вратаря за втори път. 

До почивката повече попадения не паднаха и баварците се оттеглиха с комфортен аванс. Веднага след подновяването на играта те пропуснаха да направят аванса си класически, след като вратарят Александер Шволов за пореден път се намеси, този път при изстрел на Михаел Грегорич. 

Така се стигна до 49-та минута, когато дойде и най-чистото положение за Фрайбург. Гостите стигнаха до три поредни изстрела към вратата на съперника, но с опълчение Аугсбург се справи. Докато топката не беше изритана от защитник в крака на Жонатан Шмид и не влезе в мрежата с автогол за 1:2. 

Но това не отказа Аугсбург. Последва нов мощен натиск, но Грегорич и Финбогасон направиха пропуски. Всичко обаче си дойде на мястото в 63-та минута, когато исландецът отбеляза втория си гол в мача, този път от дузпа и направи 3:1. 

Жонатан Шмид изпусна да се реваншира за автогола си малко след това, докато четвърт час преди края Фрайбург изпусна две страхотни възможности чрез Тим Клайндийнст и Мануел Гулде, които не бяха точни от близка дистанция. 

Всичко свърши в 84-та минута, когато Андре Хан намери Финбогасон на страхотна позиция и исландецът без колебание се разписа за 4:1 и оформи хеттрика си. След тази развръзка баварците събраха 8 точки и са вече на 8-о място. Фрайбург е със 7 и е едва 13-и.