Серията на Айнтрахт Франкфурт от шест поредни победи беше прекъсната днес, след като 4-ите в Бундеслигата паднаха с 1:3 у дома от Аугсбург. 

Новият треньор на гостите Мартин Шмид пък отбеляза първата си победа, а гостите дръпнаха в битката за оцеляване в Бундеслигата.

Домакините очакват втория четвъртфинал в турнира Лига Европа след поражението с 2:4 от Бенфика в първия двубой, което може би беше отнело фокуса им от днешния мач, последен за 29-ия кръг на Бундеслигата.

Гонсало Пасиенсия откри резултата за червено-черните след добра работа в средата на терена на Филип Костич. Но доброто начало бързо беше заличено, след като Марко Рихтер вкара два класни гола в 31-ата и в 45-ата минута, първит след подаване на Марсел Грегорич. Самият Грегорич оформи крайното 1:3 шест минути преди края след подаване на Даниел Байер.

Две минути след началото на второто полувреме швейцарският национал Желсон Фернандеш видя жълтия картон за втори път и остави Айнтрахт с 10 души. Те можеха да направят поражението си по-почетно в последните секунди на срещата, когато Лука Йович излезе на добра позиция сам срещу вратаря Грегор Кобел, но изпрати топката високо над вратата.

Айнтрахт остава на 4-о място в класирането с 52 точки, само на 1 от 5-ия Борусия (Мьонхенгладбах). С днешната победа Аугсбург събра 28 точки и се намира на 14-о място в класирането, като избута Шалке'04 на 15-ата позиция./БТА