Още два четвъртфиналиста станаха ясни в турнира за Купата на Германия. Това са Байер Леверкузен и Вердер Бремен, които записаха трудни победи съответно над Борусия Мьонхенгладбах и Фрайбург. 

"Аспирините" надделяха в голямото дерби в ранната програма в сряда вечер от този етап на надпреварата с 1:0, докато "бременските музиканти" победиха в далеч по-зрелищен сблъсък с 3:2. 

Битката в Мьонхенгладбах беше изключително равностойна. В началото ѝ Свен Бендер можеше да открие за гостите, но ударът му от наказателното поле в 4-та минута беше избит от голлинията от защитник. 

Постепенно Борусия овладя инициативата и имаше няколко интересни ситуации, но ударите на Патрик Херман и Торган Азар бяха избити по великолепен начин от вратаря Бернд Лено и така статуквото се запази непроменено преди почивката. 

Отново Азар беше близо до гола за Мьонхенгладбах в 51-та минута, но пак вратарят изби. Домакините имаха инициативата и бяха по-близо до гола, но една грешка се оказа фатална за тях. 

Тя се случи в 70-та минута, когато при едно лошо изчистване топката се озова у Кевин Фоланд и той изведе Леон Бейли зад защитата на скорост, като с удар в близкия ъгъл препарира стража за 1:0. Това се оказа и единственото попадение в мача. Така Байер Леверкузен се класира за четвъртфиналите в тази тежка битка. 

Там "аспирините" бяха придружени от Вердер. В домакинството на Фрайбург се стигна до пет гола, а вихрушката започна още в 3-та минута, когато Ишак Белфодил откри за "бременските музиканти". Флориан Кайнц удвои в 20-та и всичко изглеждаше приключило. 

Но Фрайбург не се предаде и с попадение от дузпа на Нилс Петерсен в 28-та минута върна напълно интригата. Филип Баргфреде направи 3:1 за Вердер в 69-та минута, а в самия край Йорик Раве оформи крайното 2:3, но тимът му нямаше сили и време за частичен обрат.