Руди Асауер отказа да се срещне с Олаф Тон, за да се помирят. Това, че бившият национал хвърли чаша бира по предишния мениджър на Шалке 04, е само една от причините, босът да не иска да се сдобри с него.

„Олаф може да се моли, колкото си иска. Няма да седна на една маса с него никога вече, няма да му подам ръка”, заяви ядосан Асауер пред германския таблоид „Билд”.

По време на едно парти по случай триумфа с Купата на УЕФА преди 10 години, членът на Надзорния съвет на „кралско-сините” Тон замерял Асауер с чаши с бира.

„От днес нататък Олаф не съществува за мен. Това няма почти нищо общо с факта, че той се опита да ми счупи главата”, сподели бившият шеф на Шалке. Тон искал да се извини на Асауер, но последният отказал. „Бях много разочарован, че Руди не иска да ми прости, но за това, което направих тогава няма никакво извинение”, заяви Тон.

Освен вандалското си поведение, бившият национал на Германия дори интригантсвал против Асауер в Шалке. „Това вече няма как да го простя. Олаф е говорил много лоши неща за мен зад гърба ми. Срещу мен?! Аз го закрилям, откакто е навършил 14 години”, каза Асауер.