Хамбургер се уреди с „перфектния” треньор в лицето на Хууб Стевенс благодарение на… Шалке 04, пише германският таблоид „Билд”. Холандският специалист бе открит от бившия бос на „кралско-сините” Руди Асауер през 1996-а година в Керкраде.

Днес старите приятели ще се срещнат отново след няколко години раздяла. Двамата ще се видят в хотела, в който са отседнали гостите от Хамбург в Гелзенкирхен. Утре от 15:30 часа местно време пък двата тима ще се изправят един срещу друг в дербито на 13-ия кръг на Бундеслигата.

„Трябва хубаво да си поговорим. Хууб трябва да бъде ухажван точно сега”, шеговито каза Асауер, но после добави сериозно: „Той е моят най-добър приятел във футболните среди. Чуваме се много често – 3-4 пъти седмично. За последно му звъннах в сряда”.

Запитан, кой ще бъде победител в утрешния двубой, специалистът заяви: „Преди мача с Челси смятах, че това мачът с Хамбургер идва в много подходящ момент за съперника. Ние обаче играхме силно срещу англичаните, дори заслужавахме да победим”.

„Ако трябва да бъда честен, донякъде аз препоръчах Стевенс на Хамбургер. Той направи нещо невероятно с този тим и то по своя начин – с успешен футбол и с дисциплина”, разкри Асауер.

„Хууб се чувства много добре в Хамбург, но стресът и напрежението около болната му съпруга са огромни и оказват своето влияние. Така че ако той трябва да избира между кариерата и жена си, ще се върне в Айндховен. Искрено се надявам, че всичко с Туус ще се оправи”, каза бившият шеф на Шалке.