„Не искам да преживявам повече това”, заяви футболистът на Шалке 04 Джералд Асамоа, визирайки случилото се през 2001-а година. Тогава „кралско-сините” бяха на крачка от спечелване на трофея в Бундеслигата, наложиха се с 5:3 над Унтерхахинг, но реми между Байерн и Хамбургер сложи край на надеждите им и баварците отнеха титлата. Кошмарът за отбора от Гелзенкирхен се повтори на 12 май – Шалке падна от Борусия Дортмунд и загуби лидерската позиция. Сега съставът на Мирко Сломка трябва да се надява на чудо. Асамоа беше част от тима преди 6 години.

„Който е преживявал такива моменти, знае, че във футбола е всичко е възможно. Бундеслигата е първенство, в което във всяка една секунда класирането може да се обърне”, каза 28-годишният играч в интервю за спортното списание на Германия „Кикер”.

„Ужасът е много голям. Ние толкова дълго бяхме на върха, а в предпоследния кръг загубихме всичко. Играхме невероятно слабо в Дортмунд. Няма да спрем да годим титлата до последната секунда. Ще направим всичко да вземем последните три точки от Арминия. Щутгарт може и да се издъни, защото футболистите ще бъдат под напрежение”, коментира нападателят.

„Случилото се през 2001 година, никога няма да бъде забравено. Ние вече празнувахме, пихме бира и се радвахме, но в последната минута Байерн изравни. Беше тотален шок. Не искам повече да преживявам това”, сподели Асамоа.