В много откровено интервю нападателят на Хамбургер ШФ Боби Ууд разкри много любопитни подробности от детското си и първите си дни в Германия.

Ууд е роден в Хонолулу (Хавай) и всъщност е искал да играе американски футбол. Майка му обаче го е записала да тренира европейската версия на футбол.

Ууд още си спомня за първия си ден на тренировка: "Отидох там с обувки за 10 долара от намаление, имах предпазни кори до коляното, а вместо калци имах нормални чорапи, които бяха много къси. Бях новак, изглеждах смешно и изобщо нямах идея какво правя там."

Ууд бързо е определен за нападател заради бързината си, но в този момент той не се интересува изобщо за футбол.

"Когато бях на 9, майката на един приятел ми каза какво е Световно първенство. Това беше първият път, в който гледах футбол по телевизията (Световното през 2002 б.р.). Не можех да повярвам. Всички тези държави. И всеки имаше собствен отбор."

Ууд дори не е знаел имената на най-големите звезди. "За мен Зидан можеше да бъде тенисист. А Дейвид Бекъм? Кой? Знам, че звучи ненормално, но бях момче от плажа, което изведнъж бе хвърлен във всичко това."

На 14 години Ууд преминава в детския интернат на Мюнхен 1860, което също променя много неща за него: "Първите седмици мръзнех много. Като за начало - трябваше да си купя истинско зимно яке. Звучи глупаво, но тогава дори не знаех, че такива якета се произвеждат. Гардеробът ми се състоеше главно от къси панталони и няколко суичъра."

Е, Ууд вече знае всички футболни звезди и има достатъчно топли дрехи в гардероба, играе главна роля за ХШФ и е американски национал.