Аржентина победи Германия с 1:0 в едно от супер дербитата на контролните мачове, играни в сряда. На „Алианц Арена” в Мюнхен „гаучосите” успяха да излъжат Бундестима и да стигнат до успеха след гол на Гонсало Игуаин през първото полувреме.

Преди почивката гостите бяха по-активният отбор на терена и бързите им атаки често оставаха неразгадани от немския отбор, за който дебют направиха Томас Мюлер и Тони Кроос.

Най-силните минути за аржентинците бяха в края на полувремето. Първо в 38-та минута Ди Мария се справи с Ташчи и Боатенг, за да излезе сам срещу Рене Адлер. Футболистът на Бенфика стреля, но немският страж успя леко да избие топката, която срещна напречната греда.

Адлер обаче нямаше такъв шанс в 45-та минута, когато Игуаин вкара след негова грешка. При един дълъг пас, вратарят излезе неразчетено в опит да изчисти топката. Преди него до нея стигна нападателя на Реал Мадрид, който хитро чукна кълбото, за да преодолее Адлер, след което без проблеми стреля в опразнената врата за 1:0.

През второто полувреме домакините бяха по-добрият отбор, но натискът им не доведе до големи опасности пред аржентинската врата, въпреки влизането в игра на Марио Гомес и Какау, които освежиха атаката на Бундестима. В крайна сметка обаче Германия не можа да стигне до гол и така ще трябва да преглътне горчив хап в една от последните си контроли преди Световното първенство, в което Бундестимът и Аржентина са сред претендентите за титлата.