Реал Мадрид и Арсенал са постигнали договорка за трансфера  на германския национал Сами Кедира в лондонския клуб срещу 25  милиона евро, съобщава "Марка".

27-годишният полузащитник ще се присъедини на "Емиратс" към  трима свои сънародници - Месут Йозил, Пер Мертезакер и Лукас  Подолски, които също бяха в състава на Бундестима, спечелил  титлата на Мондиал 2014 в неделя.  

Реал вече намери заместник на Кедира в лицето на друг  германски национал Тони Кроос от Байерн Мюнхен, който пристига  на "Сантиаго Бернабеу" също срещу 25 милиона евро.

Председателят на Надзорния съвет на баварците Карл-Хайнц  Румениге обясни и причината за продажбата на Кроос. "Тони има договор до следващото лято и не искахме да  рискуваме да го изпуснем без пари", коментира Румениге.

Реал Мадрид също така си осигури услугите на костариканския  вратар Кейлор Навас от Леванте срещу 10 милиона евро. Пристигането на Навас почти сигурно означава, че Диего Лопес ще напусне отбора. Интерес към Лопес има от страна на италианския Наполи и на  френския Монако./БТА