Немският защитник Арне Фридрих изрази задоволство от факта, че неговият отбор ще има за съперник Турция на полуфинал на Евро 2008. Според капитана на Херта Бундестимът не се притеснява от етикета „фаворит” за този мач и ще подходи уверено към него.

„Много от съотборниците ми се надяваха да имаме възможност да вземем реванш от Хърватия, но аз лично исках да се класира Турция,” заяви Фридрих на пресконференция. „Мисля, че те са по-подходящ съперник за нас, а и не бяха изобщо убедителни на четвъртфинала срещу хърватите.”

Съмнения за качествата на Германия се появиха след загубата с 1:2 от Хърватия в груповата фаза, но Арне Фридрих заяви, че вътре в състава никога не е имало такива колебания и футболистите са сигурни в способностите си.

„Отборът ни е готов, аз съм в перфектна форма, и вече очаквам с нетърпение полуфинала в сряда,” добави железният бранител.

Арне Фридрих побърза да увери всички, че не може да става и дума за подценяване на съперника. „Ние сме фаворити в полуфиналната среща, и сме наясно с това,” каза той.”Турският отбор може да се бори и ще го прави до последния съдийски сигнал. Това може да е много опасно.”