Легендарният треньор Ариго Саки приветства новината, че Карло Анчелоти ще поеме Байерн Мюнхен след края на сезона. Според Саки, неговият сънародник ще даде силна идентичност на баварците.

69-годишният Саки бе треньор на Анчелоти в Милан, след което го привлече и в своя щаб в италианския нациoнален отбор, така че е отлично запознат с неговите качества.

Според Саки, единствено Анчелоти и Жозе Моуриньо са били подходящи кандидати да заменят Пеп Гуардиола в Байерн и няма съмнение, че той ще остави своята следа на "Алианц Арена".

"Огромно удовлетворение и чест е за брилянтния треньор, който след като спечели в Италия, Англия, Франция и Испания, ще опита да го повтори и в Германия", написа Саки за "Гадзета дело Спорт".

"Анчелоти е един от тримата най-известни и може би най-талантливи треньори в последното десетиление: Гуардиола, Моуриньо и Карло. Те са най-искани от големите клубове и когато един от тях се мести, световният пазар за треньори закипява."

"Карло не нарежда, той убеждава, има чувствителна тактика и въображение. Футболното му знание е огромно и се увеличава от огромния му международен опит."

"Трудно е да намериш завършен треньор, добър в треньорската дейност и даващ идентичност на състава. Неговите отбори играят приятен и хармоничен футбол", допълни Саки.