Някогашният голям талант на футболна Германия Савио Нсереко, който за кратък период през 2011 година игра в Черноморец, буквално стигна дъното. 23-годишният футболист е арестуван в тайландския парти-курорт Патая. Там Нсереко е инсценирал, че е бил отвлечен, информира „Банкок Пост“.

Нсереко заминава за Тайланд на 14 октомври и само за няколко дни е изхарчил около 25 хиляди евро. Според изданието поради тази причина бившият младежки национал на Германия се е обадил на семейството си като се е преструвал, че е отвлечен. Той е съобщил на близките си, че трябва да изпратят в Тайланд 3 хиляди евро откуп.

От страх роднините на Нсереко се свързват с немското посолство в Банкок. Полицията разбира, какво всъщност се е случило и арестува футболиста. В момента бившият играч на Черноморец е в ареста и ще бъде изпратен в Германия, където да бъде съден.

Футболната кариера на Нсереко започна бляскаво като през 2008 година той стана европейски шампион до 19 години с Германия и бе избран за играч на турнира, въпреки че в тогавашния отбор личаха имената на близнаците Бендер, Тимо Гебхарт и Рон-Роберт Цийлер, които 4 години по-късно вече са утвърдени имена в Бундеслигата.

На 26 януари 2009-а Уест Хем купи обещаващия талант за 9 милиона паунда, той дори получи номер 10, но изигра само 10 мача за „чуковете“, не успя да се наложи и бе продаден на Фиорентина.

За „виолетовите“ Савио така и не изигра нито един мач, а през трите години, в които се водеше футболист на Фиорентина игра в цели 5 отбора под наем. Сред тях бе и Черноморец, за който Нсереко изигра 11 мача през 2011 година.

През тази година той подписа договор с третодивизионния Унтерхахинг, но контрактът му бе прекратен преди 2 седмици, а президентът на клуба Мани Швабл коментира: „С главата той вече не беше тук.“