Аматьорският тим на Берлинер АК 07 хвърли бомбата в първия кръг от турнира за Купата на Германия, разбивайки елитния Хофенхайм с 4:0!

Отборът, който е рожба на немско-турската дружба и е по-известен като Берлин Анкараспор, има в състава си предимно турски футболисти и играе в Регионаллигата - четвъртото ниво на футбола в Германия. Това обаче не попречи на момчетата от Берлинер АК да направят за смях своя именит противник и напълно заслужено да стигнат до най-големия успех в историята на клуба.

Метин Чакмак откри резултата в 3-а минута, а до почивката преднината на скромния тим стана класическа след голове на Джъстин Герлах в 31-а и Кевин Крушке в 40-а минута. Очакваше се през второто полувреме Хофе да обърне резултата, но вместо това Берлин Анкараспор стигна до четвърти гол, дело отново на Метин Чакмак в 49-а минута, което тотално приключи интригата.

В другите мачове изненади нямаше и всички фаворити взеха победи като гост, с които се класираха за втория кръг. Шампионът Борусия Дортмунд победи без проблеми с 3:0 Обернойланд с голове на новото попълнение Марко Ройс, Якуб Блашчиковски и Иван Перишич.

Ето и всички резултати от днес:

Алемания Аахен – Борусия Мьонхенгладбах 0:2

Берлинер АК 07 – Хофенхайм 4:0

Карл Цайс Йена – Байер Леверкузен 0:4

Фалкензее – Щутгарт 0:5

Халешер ФК – Дуисбург 0:1

Обернойланд – Борусия Дортмунд 0:3

Офенбургер – Санкт Паули 0:3

Унтерхахинг – Кьолн 1:2

Виктория Хамбург – Фрайбург 1:2

Хайденхайм - Бохум 0:2

Кикерс Офенбах - Гройтер Фюрт 2:0

Шьонберг - Волфсбург 0:5