Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти не е съгласен с всеобщото мнение, че Франк Рибери и Дъглас Коста не могат да играят заедно. Италианецът смята, че двамата не се борят непременно за позицията по лявото крило, а могат да бъдат на терена по едно и също време.

Бразилецът Коста се завърна за мюнхенци при успеха над Шалке с 2:0 през уикенда, след като до този момент лекуваше травма в бедрото. Той се появи на смяна и почти сигурно ще бъде титуляр срещу ФК Ростов във вторник при откриващия мач на Байерн в Шампионската лига за сезон 2016/2017.

25-годишният футболист по принцип е най-силен като ляво крило, като това е позицията, на която през последните години Рибери се изявяваше. През миналата година французинът бе преследван от много контузии и се появиха мнения, че той може и да се превърне в резерва на Коста.

„Моето мнение е, че добрите футболисти трябва да играят, а добрите футболисти са способни да играят заедно“, коментира Анчелоти. „Това се отнася също за Рибери и Коста. Макар че, не могат да играят като халф-бекове, те са способни да играят и по двата фланга в атака. Така че не виждам проблем“, допълни опитният специалист.