Шампионът на Бундеслига Байерн Мюнхен ще открие кампанията си за предстоящия сезон с домакинска среща срещу завършилия на 13-то място през миналата година Вердер Бремен. 

Първият мач на новия треньор на баварците Карло Анчелоти ще бъде в петък вечер като с него официално ще бъде открит и новият сезон в Бундеслигата. 

Италианският специалист замени на поста Пеп Гуардиола, чийто контракт с мюнхенския колос изтече и пое кормилото на Манчестър Сити. Испанецът успя да завоюва три поредни титли на Германия, като последната бе спечелена с 10 точки преднина, а миналогодишната титла бе и рекордна четвърта поред за мюнхенци.

Завършилият на второ място през миналия сезон Борусия Дортмунд ще открие сезона си с домакинство на "Сигнал Идуна Парк" на Майнц 05. Дербито на първия кръг ще бъде между завършилите трети и четвърти през миналата година - Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах, като домакини са "жребците".

Завърналият се в Бундеслигата Фрайбург стартира с Херта, докато РБ Лайпциг ще изиграе първия си мач в германския елит като гост на Хофенхайм.

Голямото дерби между Байерн и Борусия ще бъде в 11-ия кръг, между 18 и 20 ноември.

Всички мачове от първия кръг на Бундеслигата: 

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен
Борусия Дортмунд - Майнц 05
Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен
Херта Берлин - Фрайбург
Кьолн - Дармщад
Хамбургер ШФ - Инголщад
Аугсбург - Волфсбург
Хофенхайм - РБ Лайпциг
Айнтрахт Франкфурт - Шалке 04