Нападателят на Шалке 04 Халил Алтинтоп е на мнение, че неговият отбор има сили да обърне Барселона и да покаже много повече на реванша в Испания, отколкото миналата седмица в Гелзенкирхен, когато отстъпи с 0:1 в четвъртфинала от Шампионската лига.

„С цялото ми уважение към Барселона, ние знаем, че през първото полувреме в предния мач нямахме идея как да ги спрем, и изобщо не показахме класата си,” заяви 25-годишният турски национал. „Въпреки това, ние всички знаем, че след като сменихме тактиката и имахме безброй шансове да вкараме гол. Именно това ни дава самочувствие.”

„Мисля, че всички разбираме, че нашият треньор минава през труден момент, но според мен ние се справяме добре в първенството и, ако можем да продължим по този начин и да покажем същата форма и срещу Барса, то тогава не виждам причини Мирко да не остане в Шалке,” коментира Алтинтоп разклатеното бъдеще на старши треньора Сломка.

Шалке има 13 точки от последните си пет мача в Бундеслигата и наистина се намира в чудесна форма. Именно Алтинтоп донесе последната победа с 1:0 срещу Ханза Рощок.

Опитният футболист подкрепи и своя партньор в атаката на „кралскосините” Кевин Курани. „Наистина ми харесва, че аз съм във форма, ролята ми между нападението и полузащитата ми допада много,” обясни той. „Но също така ми е по-добре, когато пред мен е Курани. Знам, че на него му е трудно да остава на пейката, но според мен ще видим най-доброто от Кевин Курани на „Ноу Камп”. Аз съм в топ форма, уверен съм и знам, че отборът има шанс да покаже, че се е поучил от грешките си и може да направи историческа крачка напред,” завърши Халил Алтинтоп.