Шалке 04 успя да запише успех през настоящия сезон, а загубилия бе Майнц 05 с 1:0. Точен за тима на Доменико Тедеско бе Алесандро Шьопф, който отбеляза в 13-ата минута на срещата. Тимът от Гелзенкирхен влезе в мача уверено, а Шьопф бе най-добре позициониран в наказателното поле  и засече центриране на Йехвен Коноплянка в първия четвърт час на първото полувреме.

Първата сериозна опасност на „Фелтинс Арена” след гола дойде в 43-ата минута, когато Гуидо Бургщалер отправи добър удар, който бе в средата на вратата, но вратарят Мюлер уверено отрази опита, за да запази аванса на „миньорите” да е само гол.

В 59-ата минута Коноплянка пък стреля от фаул, но топката се отби в напречната греда. Четири по-късно Амине Харит напредна мощно през центъра и отправи снаряден удар, ала той премина на сантиметри от дясната греда на Майнц.

По този начин Шалке стигна до първата си победа и макар минминалния актив, то тя бе изкована с невероятна игра. Тимът от Гелзенкирхен продължава да е в зоната на изпадащите, като вече е с три пункта и е 17-и, докато Майнц остава осми с осем точки.

РБ Лайпциг пък спечели с 2:1 на „Райн-Некар-Арена” над домакинстващия Хофенхайм в най-зрелищния мач от кръга в Бундеслигата. Наставникът на Хофе Юлиан Нагелсман направи шест промени в стартовия си състав от предходния мач на тима от Зинсхайм срещу Хановер 96.

След 20 минути игра Флориан Грилиш елиминира защитник и влезе в наказателното поле на гостите и отправи добър удар, но Петър Гулаши направи брилянтно спасяване, за да предотврати ранен гол във вратата си.

В самия край на първото полувреме пък Тимо Вернер пропусна феноменален шанс, след като ударът му срещна левия страничен стълб.

Трите гола паднаха през втората част, а в 53-ата минута Тимо Вернер се пребори отдясно и нахлу в наказателното поле и видя Юсуф Поулсен, който с мощен шут откри резултата – 1:0.

В 66-ата минута пък отново Поулсен изтормози защитата на Хофе, но шутът му разтресе дясната греда на домакините.

Двадесет минути по-късно Лайпциг отново създаде неприятности на Хофе отдясно, но този път Кевин Кампъл центрира към Поулсен, който отблизо удвои резултата.

Докрая на мача Хофенхайм пък опита да се върне в мача, но силите му стигнаха за едва едно попадение, което бе от дузпа и реализирано от Андрей Кръмарич.

Така Лайпциг записа втора поредна победа в Бундеслигата, което го изкачи до шестото мясстсо с 11 пункта, докато Хофе е десети със седем точки.