Полузащитникът на Борусия Дортмунд Аксел Витсел сподели, че е имал възможността да премине в четири европейски гранда. В интервю за Goal.com белгиецът разкри, че е бил близо до трансфер в Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Реал Мадрид и Ювентус, но все пак съдбата го отвела в Дортмунд.

„Можех да се присъединя към Реал Мадрид, когато Жозе Моуриньо беше наставник. Но след това привлякоха Лука Модрич и трансферът ми се обезсмисли”, заяви 30-годишният футболист.

„Малко преди края на трансферния прозорец Зенит отправиха оферта. Разговарях с тях и сключихме сделката. Не ме беше страх да играя в Русия", допълни Витсел.

Витсел разкри, че почти е стигнал до подписване с Ювентус.

„Договорът ми със Зенит изтичаше и исках да премина в Ювентус. Дори преминах медицинските тестове, оставаше само да подпиша. Чаках цял ден в офиса, но Зенит ми казаха да се върна. Вярвам, че е дело на съдбата. Може би не е било правилното време”,

Правилното време обаче дойде миналото лято, когато белгиецът се присъедини към Борусия Дортмунд от китайския Тянджин Куанджан.

„Имах и други оферти, можех да отида в Париж или Манчестър, но не исках да чакам. Сякаш усещах, че първият избор е Дортмунд. Важно е да се чувстваш добре, когато отиваш в нов отбор. Дортмунд е класен отбор, а аз наистина исках да подпиша с голям европейски клуб. Беше правилното решение.”