Хитът в Бундеслигата през този сезон – Айнтрахт Франкфурт продължи изумителното си представяне и срещу Хамбургер. Тимът от Армин Вее успя да постигне успех с 2:0 при гостуването, с което завършиха съботните мачове от 20-ия кръг на германското първенство.

Логично „орлите“ предприеха по-дефанзивна тактика за двубоя на „Имтех Арена“ в Хамбург, като позволиха на съперника да владее повече топката. За сметка на това обаче франкфуртци организираха опасни контраатаки и тормозеха домакините при статичните положения.

Играчите на Вее откриха в средата първата част, когато Щефан Айгнер изведе добре Срджан Лакич и хърватинът прониза Рене Адлер.

Упражнението се повтори и в 36-ата, като този път Айгнер центрира, а Лакич отбеляза с глава за ужас на домакинските фенове.

След почивката Хамбургер натисна здраво, но като че ли поумори в края и позволи на Айнтрахт да изнесе играта извън своята половина.

Така отборът от Франкфурт остана 4-и, но вече има 36 точки. Толкова има и третият Борусия Дортмунд, който утре има тежко гостуване на Байер Леверкузен. Хамбургер остана 9-и с 28 точки.