Айнтрахт Франкфурт запази шансовете си за класиране в евротурнирите, след като постигна важна победа с 2:1 при гостуването си на Бохум от 28-я кръг на Първа Бундеслига.

Домакините поведоха в 8-та минута, когато Вахид Хашемян премина през трима футболисти на Айнтрахт, след което пусна чудесен пас към Холтби, който бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите и прати топката във вратата на Ока Николов.

Гостите от Франкфурт бързо успяха да се върнат в мача, след като в 28-та минута Кьолер центрира в наказателното поле на Бохум, където Рус засече топката с глава и изравни резултата.

Победното попадение за Айнтрахт падна в 63-та минута, когато Николов изпрати дълга топката към Юмит Коркмаз, който продължи към Кайо и той с хубав удар от около 23 метра прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Хеерваген.

След тази победа Айнтрахт се намира на седмо място във временното класиране с актив от 41 точки, а Бохум е на четиринадесета позиция с 27 точки и е на четири от зоната на изпадащите.