Отборът на Айтрахт спря серията от шест поредни успеха на Борусия Дортмунд във всички турнири. В домакинството си от 20-ия кръг на Бундеслигата, „орлите“ измъкнаха равенство – 1:1, което се яви тяхно второ поредно.

Марко Ройс откри за гостите в 22-ата минута, а Лука Йович изравни в 36-ата.

Така двата състава прибавиха по точка в актива си, като „жълто-черните“ вече имат 49 на върха в класирането. Антрахт е пети с 32.

Айнтрахт пръв погледна към вратата на съперника си още в 3-ата минута. Себастиан Алер овладя хубав пас и насочи удар от средна дистанция към долния ляв ъгъл на вратата на Роман Бюрки. Стражът обаче разгада отрано намеренията на играча на домакините и направи превъзходно спасяване.  

В 12-ата минута Пако Алкасер получи в пеналта и не губи много време, като стреля от движение. Изстрелът му бе насочен в центъра на вратата и се оказа лесна плячка за Кевин Трап.

„Жълто-черните“ излязоха напред в резултата след 22 минути игра. Рафаел Гереро направи чудесен пробив, нахлу в пеналта и напредна, след това пусна надясно към Марко Ройс, който малко пред вратарското поле по земя мушна топката в мрежата за 1:0.

Две минути след това Ройс можеше да удвои, ала изстрелът му мина над вратата. Същият футболист имаше нов чудесен шанс в 26-ата минута, но разтресе напречната греда.

Последваха силни минути за домакините, които упражниха натиск. Те организираха няколко нелоши атаки, при една от които паритетът бе възстановен.

Анте Ребич се озова на много опасна позиция в 33-ата минута, но изстрелът му мина на косъм от десния стълб. Минута след това отново Ребич притесни отбраната на гостите, като успя да стреля коварно, но Бюрки отново извади майсторски.

В 36-ата минута Айтрахт изравни. След едно разбъркване в наказателното поле, топката бе изчистена, но попадна в Дани да Коста. Той центрира, а Лука Йович засече за 1:1.

След почивката Анте Ребич овладя пас, разсякъл отбраната в 57-ата минута и стреля. Бюрки обаче внимаваше и спаси без затруднения.

До края на двубоя две добри ситуации се разкриха пред Пако Алкасер, но и при тях не последва промяна в резултата. Първо в 67-ата минута испанецът бе изведен очи в очи с Трап и насочи топката към левия му ъгъл. Стражът обаче с котешки рефлекс изби. Последва корнер, от който не произлезе нищо.

В 85-ата минута отново Алкасер бе в центъра на вниманието. Той се нае с изпълнение на фаул от изгодна позиция. Изстрелът му обаче мина над вратата.

Така двата състава си поделиха по точка, а в следващия кръг Дортмунд е домакин на Хофенхайм, а Айнтрахт ще направи визита на РБ Лайпциг.

Още резултати от кръга: 

Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен 3:1

Херта Берлин – Волфсбург 0:1

Хофенхайм – Дюселдорф 1:1

Нюрнберг – Вердер 1:1