Отборът на Айнтрахт Франкфурт ще играе в Бундеслигата и през следващия сезон. Това стана ясно, след като момчетата на Нико Ковач надиграха втородивизонния Нюрнберг с 1:0 в плейофния реванш за оцеляване в елита. Така с общ резултат 2:1 от двата мача „орлите“ успяха да избегнат изпадането във втория ешелон.

Като цяло срещата на „Грундих Щадион“ премина под знака на доста нерви и голяма битка за всяка педя терен. Равенството в първия мач даваше известно предимство на Нюрнберг, който още от самото начало прие играта повече в своята половина. Айнтрахт от своя страна опитваше да атакува по-напористо, макар и никак не ефективно.

Първото полувреме на срещата не предложи нито една чиста възможност за гол, макар играчите на Ковач да отправиха цели 10 изстрела към вратата, пазена от Рафаел Шефер.

След паузата събитията не се промениха особено – франкфуртци атакуваха, докато Нюрнберг заложи на защитната игра. Така неизбежното се случи и в 66-ата минута Харис Сеферович реализира толкова ценния гол. По-трудната работа свърши Мият Гачинович, който показа страхотна техника отляво. Сърбинът премина последователно покрай трима защитника, за да нахлуе в наказателното поле и да пусне успореден пас към границата на вратарското поле. Там Сеферович изпревари пазача си и отблизо нямаше как да пропусне.

Едва в предпоследната минута Нюрнберг стигнаха до чиста ситуация, ала шутът на Никлас Фюлкруг не можа да уцели вратата. Така домакините завършиха срещата без шут в очертанията на вратата и заслужено остават във втория ешелон на германския футбол.