Отборът на Айнтрахт Франкфурт вкара цели 5 гола на Аугсбург в двубой от 21-ви кръг на Бундеслигата. Тимати Чандлър отбеляза първите две попадения за домакините, последва попадение на Андре Силва, а в края на срещата Филип Костич отбеляза две светкавични попадения, с които оформи крайното 5:0. 

Гостите можеха да поведат в самото начало на двубоя, но Рубен Варгас не успя да се възползва добре от перфектното подаване, което получи, и ударът му бе отразен от стража на Айнтрахт. 

Последваха силни минути за домакините, но те не доведоха до нищо опасно пред вратата на Аугсбург. 

В 32-ата минута Тимати Чандлър успя да се измъкне от противниковата защита и засече центриране, но опитът му бе отразен от вратаря на Аугсбург. 

Пет минути по-късно Чандлър все пак откри резултата след брилянтен удар в горния ляв ъгъл на вратата. 

В края на полувремето Флориан Нидерлехнер опита да възстанови равенството, нахлувайки в наказателното поле, но опитът му бе спасен. 

Само три минути след подновяването на играта отново Чандлър засече топката от ъглов удар и с перфектен удар с глава я изпрати право в мрежата на Томаш Кубек. 

В 55-ата минута Андре Силва направи резултата класически, засичайки центриране на Филип Костич. Португалецът достигна до топката и с глава я изпрати право в долния ляв ъгъл на вратата. 

Последваха спокойни минути, но в края на двубоя, само за 2 минути, Костич съумя да отбележи две бързи попадения, с които качи резултата на 5:0. 

Така Айнтрахт се вдигна след равенството с Дюселдорф в предишния кръг и събра 28 точки. Аугсбург е две позиции по-долу - с 26 пункта.