Новата придобивка на Айнтрахт Франкфурт Бас Дост се превърна в герой за новия си тим, вкарвайки само 13 минути, след като се появи в игра срещу Фортуна Дюселдорф в мач от третия кръг на Бундеслигата.

Именно Дост започна обрата за домакините, които губеха в резултата с 0:1, но в крайна сметка спечелиха с 2:1.

Дост, който вкара 36 гола в 85 мача за Волфсбург в периода 2012-2016 година, се завърна в Германия в понеделник, след като премина в Айнтрахт от Спортинг Лисабон.

Роуен Хенингс откри резултата в полза на Фортуна, след като бе точен в 36-ата минута. Домакините изглеждаха беззъби в атака до появата на Дост, който коренно промени ситуацията за Айнтрахт.

Преди двубоя, от клуба обявиха, че нападателят Анте Ребич е освободен от клуба, за да договори трансфера си в Милан, който се очаква да стане факт в понеделник.

Дост изравни за Айнтрахт с първото си попадение след завръщането си в Германия, а успехът за домакините дойде в 88-ата и бе осигурен от Гонсало Пасиенсия след пас на Дани де Коста.

Така Айнтрахт записа втора победа в Бундеслигата и вече има шест точки в актива си, заемайки седмото място в таблицата. Фортуна е 12-ти с успех и две загуби до този момент.