Айнтрахт Франкфурт се поздрави с победа като гост на новака Унион Берлин. „Черно-белите“ спечелиха с 2:1 след голове на Бас Дост в 48-ата и Андре Силва в 62-ата минута. Антони Уджа върна един гол четири минути преди края, но не успя да стигне до равенството. Като цяло гостите бяха по-добрият отбор и заслужено взеха трите точки.

Първата по-опасна ситуация дойде в 7-ата минута и бе на сметката на домакините. Кристофър Тримел центрира от ъглов удар, а Марвин Фридрих засече топката отблизо в долния десен ъгъл, но Кевин Трап успя да спаси.

В 32-ата минута Филип Костич успя да засече една отскочила тока в наказателното поле с глава в горния ляв ъгъл, но Рафал Гикиевич демонстрира добър рефлекс и отрази изстрела.

Две минути реди края на първата част Филип Костич центрира в наказателното поле от корнер, а там Андре Слива игра с глава, но отново Гикиевич спаси и предотврати гола.

В 48-ата минута гостите излязоха напред в резултата. Бас Дост успя да прати топката в опразнената врата отблизо след като удар на негов съотборник рикошира в защитник на Унион - 1:0.

В 62-ата минута Айнтрахт вкара втори гол. Джибрил Сол напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Андре Силва се извиси и с глава прати топката неспасяемо в мрежата за 2:0.

Десетина минути по-късно домакините можеха да изравнят. Той си освободи пространство за стрелба от далечна дистанция и насочи топката във вратата, но Трап успя да избие в последния момент.

В 81-ата минута Бас Дост стреля с глава отблизо, който обаче премина от външната страна на лявата греда.

Пет минути след това Унион върна един гол. Шералдо Бекер подаде на Антъни Уджа, който от границата на наказателното поле стреля от движение и прати топката във врата, точно до лявата греда.

За нещо повече обаче нямаше време и срещата завърши с победа за Айнтрахт.

Унион Берлин остава 14-ти с шест точки, а Айнтрахт се изкачва до 7-то място с 10 точки в актива си. В следващия кръг столичани гостуват на Волфсбург, докато хората на Адолф Хютер приемат у дома Вердер Бремен.