Айнтрахт Франкфурт победи Вердер Бремен с внушителното 5:2 в последния мач от 14-ия кръг на Бундеслигата. Зрителите на „Комерцбанк Арена“ във Франкфурт станаха свидетели на истински спектакъл на офанзивния футбол. Двата отбора постоянно атакуваха противниковата врата като освен седемте гола имаше и още толкова удари в гредите.

С оглед на преимуществото си обаче, Айнтрахт заслужено стигна до трите точки за радост на своя треньор Томас Шааф, който за първи път се изправи срещу своя бивш отбор.

Такаши Инуй удари първата греда в мача, а малко след него в 34-ата минута това направи и Марк Щендера, възползвал се от хитър пас на Харис Сеферович. За щастие на Айнтрахт обаче топката попадна на крака на Алекс Майер, който при добавката не сбърка за 1:0.

Домакините очевидно бяха по-добрият отбор през това първо полувреме, но в самия му край Вердер изравни с първия си удар към вратата. Юнузович центрира от корнер, а Гебре Селасие бе точен с глава.

Айнтрахт поведе отново в 52-ата минута след малко спорен гол. След центриране в наказателното поле на Вердер, вратарят на гостите Волф игра с топката, но в същия момент бе блъснат във въздуха от Сеферович. Сигнал обаче не последва, Волф остана на земята, но вратата му бе опразнена, от което Сеферович се възползва и също легнал, успя да вкара с коляно за 2:1.

В следващите минути двата тима си размениха по една греда чрез Бамба и Феликс Кроос, а в 68-ата минута Айнтрахт вкара трети гол, а в ситуацията отново имаше замесена греда. Щефан Айгнер бе изведен в добра позиция и стреля, но след намесата на резервния вратар на Вердер Щребингер, топката срещна страничния стълб. След това обаче тя попадна в Майер, който без проблеми вкара за 3:1.

В 76-ата минута авансът на „франките“ стана 3 гола. След центриране към наказателното поле и грешка в отбраната на Вердер, топката стигна до Айгнер, който с лекота реализира четвъртия гол на своя тим.

3 минути по-късно Вердер се върна в мача след попадение на Калдирола, който реализира първия си гол в Бундеслигата след пас на Бартелс.

Още в ответната атака обаче Айнтрахт отново поведе с 3 гола след фантастичен гол на Марк Щендера, реализирал с изстрел от воле извън наказателното поле.

До края на мача имаше време за още една греда, която бе записана на сметката на Левент Айчичек от Вердер в добавеното време на мача.

В класирането Айнтрахт е на седмо място с 21 точки, докато Вердер е на предпоследната 17-а позиция с 13.