Отборът на Айнтрахт Франкфурт по доста драматичен начин се спаси от поражение при визитата на Нюрнберг в 9-ия кръг на Бундеслигата. Домакините дълго време водеха с 0:1, ала попадение на резервата Себастиан Альор дълбоко в продължението донесе реми за „киселата дива”.

Двубоят определено можеше да бъде далеч по-резултатен, като се има предвид големия брой чисти ситуации и пред двете врати. Още в 5-ата минута Хано Бееренс отправи снаряд от далечна дистанция, който профуча на сантиметри покрай левия стълб. Айнтрахт имаше златен шанс в 15-ата минута, когато Лука Йович засече центриране от фланга и вратарят Кристиан Матения направи чудесно спасяване. Три минути след тази ситуация Торлес Кнол от Нюрнберг бе изведен в наказателното поле и стреля прецизно само за да види как топката отскача от лявата греда.

Второто полувреме се разви по същия двуостър сценарий, като голът можеше да падне във всеки миг. Нюрнберг удари първи в 78-ата минута, когато Юя Кубо принуди Кевин Трап да избива топката в корнер. При последвалото центриране Адам Зрелак се извиси и отправи свиреп изстрел с глава – 1:0.

Айнтрахт до последно се не отказа да търси поне изравняване и беше възнаграден във втората минута от добавеното време. Десният бек Дани да Коста напредна по фланга и фалцира топката по такъв начин, че попадна право у Альор. Снажният французин я укроти и после елегантно я прати в долния десен ъгъл – 1:1.

Във временното класиране Айнтрахт е 7-и с 14 точки, докато Нюрнберг има 5 по-малко и заема 13-ата позиция.