Вердер Бремен, Фенербахче и Славия Прага се класират за груповата фаза на Шампионската лига, след като постигнаха съответно победи в своите срещи реванш от третия предварителен кръг на най-комерсиалния футболен турнир.

Бременци извоюваха труден успех с 3:2 като гост на Динамо в Загреб и с общ резултат 5:3 продължават напред. Резултатът на стадион „Максимир” бе открит 13 минути след първия съдийски сигнал. Тогава Диего се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Вукойевич срещу Хуго Алмейда. Радостта на бременци продължи само осем минути, защото провинилият се 24-годишен хърватски халф изравни за домакините с красив гол от 20 метра.

Саного върна преднината на „бременските музиканти” в 38-та минута. След добра контраатака на гостите Алмейда шутира силно, стражът Кох парира кълбото, но котдивоарският нападател добави и топката влезе в мрежата за 2:1.

Норвежкият съдия Хауге отсъди дузпа в полза на Динамо в 41-та минута. Реализира я Модрич и двата отбора се оттеглиха за почивка.

През втората част контрол над събитията на терена поеха футболистите на Томас Шааф. В 70-та минута Диего отбеляза втория си гол в мача и трети за Вердер. Бразилецът се разписа отново от дузпа.

Аякс Амстердам изненадващо отпадна от турнира, след като загуби с 1:2 като гост на Славия Прага. Първата среща завърши с победа на Славия с 1:0. Ценният успех на чешкия тим подари Вичек, който вкара два гола съответно в 22-та и 86-та минута. Между тях – в 33-та, точен за Аякс бе Суарес.

Фенербахче постигна лесен успех с 2:0 като гост на Андерлехт и продължава в групите на ШЛ с общ резултат 3:0. Точни за „фенерите” днес бяха Алекс и Кежман в 3-та и 73-та минути.