Отборът на Вердер Бремен продължава да бъде без победа в Бундеслигата от началото на сезона. В 10-ия кръг на първенството хората на Мануел Баум претърпяха звучно крушение с 0:3 от гостуващия Аугсбург, с което не мръднаха дори на йота от предпоследното място в класирането.

Аугсбург не игра кой знае колко впечатляващо, но успя да реши мача до голяма степен с бързи и съкрушителни удари към края на първото полувреме. В 40-ата минута левият бек Филип Макс се включи в предни позиции и достави чудесно центриране към далечната греда. Там Михаел Грегорич се сбори с бранител на домакините и с глава отклони топката прецизно в долния ляв ъгъл – 1:0.

Само пет минути по-късно гостите стигнаха до дузпа. Никлас Мойсандер действа покъртително зле в собственото си наказателно поле, като твърде наивно препъна минаващия покрай него Алфред Финбогасон. Зад топката застана потърпевшият финландец и нямаше никакви трудности да реализира 5-ия си гол от началото на сезона.

След почивката мачът реално приключи при третия гол за гостите, който дойде в 61-ата минута. Тогава Вердер изгуби кълбото в атака и бе хванат крайно неподготвен на контраатака. Каюби пробяга над половината терен, за да изведе Грегорич сам срещу вратаря, а той с фин изстрел в близкия ъгъл реализира за 3:0.

В класирането Аугсбург има вече 15 точки и се изкачи до 9-ото място. Вердер остава 17-и със само 5 точки от 5-те си ремита дотук.