Мениджърът на Илкай Гюндоган, който е и негов чичо не изключи евентуален трансфер на футболиста от Борусия Дортмунд в Байерн Мюнхен, но отрече твърденията, че Илкай ще остане до края на договора си в Дортмунд и ще се присъедини към „баварците“ със свободен трансфер през следващото лято.

Гюндоган има още година от договора си с Борусия и в клуба се опасяват, че може да последва действията на Робърт Левандоски, който напусна отбора след като контрактът му приключи.

Илхан Гюндоган заяви пред Süddeutsche Zeitung: „Не сме говорили никога за пари с Байерн. Никога не сме имали искания към Байерн. Не сме в позиция да поставяме изисквания към клуб като Байерн.“

Той обаче добави: „Никога не бихми приели вариант за напускане със свободен трансфер. Ясно е, че Борусия трябва да получи трансферна сума. Те заслужават това признание.“

Представителят на Илкай Гюндоган сподели още, че немският национал е имал позитивен разговор с новия треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел. „Да, те поговориха добре и сега Илкай обмисля нещата. Да остане в Борусия със сигурност е добра опция“, коментира Илхан Гюндоган.