Агентът на холандския национал Рафаел ван дер Ваарт Робърт Гийрлингс е решен на всичко да измъкне своя клиент от Реал Мадрид. След многомилионните трансфери на „Сантяго Бернабеу”, за нападателя се очертава да получава рядко шанс за изява, което би било фатално, месеци преди Световното първенство в ЮАР.

По тази причина бившият футболист на Хамбургер е изявил желание да се завърне в Бундеслигата и по-точно да заиграе под ръководството на сънародника си Луис ван Гаал в Байерн.

„Той има нужната класа, за да доведе Байерн едно ниво нагоре. Байерн и ван дер Ваарт – това би се получило”, заяви Гийрлингс пред мюнхенския вестник „tz”

Мениджърът на баварците Ули Хьонес коментира темата „ван дер Ваарт” преди време, но думите му не бяха много обнадеждаващи за холандеца: „В разговорите за него ние винаги сме се питали: Какво е той? Нападател или халф? Ролята на полунападател, която той имаше в Хамбургер, при нас я няма. Бяхме сигурни, че не можем да го направим. Байерн не променя системата си заради един играч”, обясни тогава ван дер Ваарт.