В Борусия Дортмунд използват любопитни мерки, за да се справят с множеството шпиони от клубове в Бундеслигата и Шампионската лига.

Непосредствено до оградите на базата на „жълто-черните“ има висок 7 метра хълм, а от него шпионите имат възможност да наблюдават и закритите тренировки на Борусия. Това обаче логично не се харесва от старши треньора Юрген Клоп.

Поради тази причина около оградите бяха засадени 9 дръвчета, които трябва след време да закриват гледката на любопитните погледи към терена.

„Не може да бъдем единственият отбор в Бундеслигата, при който при закритите ни тренировки винаги да виждат кой ще бъде в титулярния състав“, обясни Клопо.

В момента скаути на други отбори необезпокоявано наблюдават тренировките на Борусия от въпросния хълм като преди полуфинала срещу Реал Мадрид в Шампионската лига през миналия сезон дори испанските скаути се възползваха от възвишението.

Ако дръвчетата не помогнат, от Борусия имат и друг вариант. Ръководството на клуба е попитало собственика на земята, дали е възможно хълмчето да бъде изравнено със земята. Възможно е добри клубът да купи парцела, за да се справи с проблема.