Старши треньорът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов повика четирима дебютанти за контролата срещу Швеция на 17 ноември в Гьотеборг.

Тийнейджърът Марио Гьотце и 22-годишният Марсел Шмелцер от лидера в Бундеслигата Борусия Дортмунд и 20-годишните Люис Холтби и Андре Шюрле от втория в класирането Майнц 05 попаднаха за първи път в състава на трикратните световни шампиони.

В групата от 22 играчи влязоха и 21-годишният Мат Хумелс, и 22-годишният Кевин Гроскройц от Борусия Дортмунд, за които това са едва втори повиквателни.

Льов иска да пробва по-млади играчи в проверката със скандинавците и поради тази причина реши да даде почивка на капитана Филип Лам и на Томас Мюлер от Байерн Мюнхен и на основния плеймейкър Месут Йозил от Реал Мадрид. Голмайсторът Мирослав Клозе пък пропусна двубоя заради контузия.

„Мачът в Швеция е добра възможност да дадем шанс на по-млади играчи, които показват качества, намират се в добра форма и пасват на нашата философия на игра”, коментира Льов.

В състава се завръща Бастиан Швайнщайгер, който пропусна последните две европейски квалификации срещу Турция и Казахстан през октомври заради контузия.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.