Каква разлика могат да направят 4 години…Ако не вярвате, можете да попитате Кевин Гроскройц. Преди точно 4 години защитникът бе част от отбора на Германия, който в Бразилия стана световен шампион.

Е, сега ситуацията е доста по-различна, защото 29-годишният футболист започна предсезонна подготовка с новака в Трета германска лига Уердинген.

За въпросните 4 години от основен футболист на Борусия Дортмунд Гроскройц се превърна в резерва, премина в Галатасарай, където отказа да играе и няколко месеца забрави за футбола. Последва един сезон в Щутгарт, където скандалите извън терена бяха основното, с което се запомни.

През миналия сезон Гроскройц игра във Втора Бундеслига за Дармщад, но не е получил гаранции, че ще е титуляр през следващата кампания и затова е решил да премине в тима на Уердинген с договор до 2021.

Трансферната сума е 350 хиляди евро, които не са проблем за руския олигарх Михаил Пономарев, който е собственик и президент на клуба от 2016-а година насам.

Целта пред Уердинген е промоция, а за целта вече бяха купени и двама футболисти от Първа Бундеслига – Щефан Айгнер и Максимилиан Байстер.