Пари Сен Жермен записа поредна победа във френската Лига 1 след успех с 2:0 като гост на Нант. Попаденията за парижани отбелязаха Едисон Кавани в 3-ата и Блес Матуиди в 31-ата минута. Със спечелените три точки ПСЖ вече има 74 в актива си и отново е лидер в шампионата на 3 точки от втория Олимпик Лион.

Златан Ибрахимович и компания постигнаха шеста поредна победа в местното първенство, а Нант трябваше да си примири със загубата след като в последните си два мача записа победа над Олимпик Марсилия и хикс с Тулуза. Нант е на 11-а позиция във временното класиране с 44 точки.

Гостите дръпнаха още в 3-ата минута, когато удар на Златан Ибрахимович от границата на наказателното поле се спря в крака на Грегори ван дер Вил и топката отскочи към Единсон Кавани, който отблизо я прати в мрежата. 

Пак Кавани застраши вратата на съперника в 12-ата минута след хубав пас към него. Той стреля в долния десен ъгъл, но вратарят на домакините Реми Риу внимаваше и предотврати попадение. Едисон Кавани продължи да тормози защитата на Нант и две минути по-късно излезе в добра позиция срещу Риу, но втаратя на домакините се справи.

Нант също имаше своите шансове, като в 19-ата минута Серж Гакпе се освободи и стреля с глава, но стражът на ПСЖ спаси.

Вторият гол за Пари Сен Жермен падна в 31-ата минута, когато Златан Ибрахимович пусна към Блес Матуиди, който овладя и стреля от границата на наказателното поле за 2:0 в полза на парижани.

Вратарят на гостите Никола Душе блесна в 42-ата минута с чудесно спасяване, като отрази опасен удар с глава на Алехандро Бедоя.

След почивката двата тима продължиха да търсят път към гола, но така и не успяха да променят резултата. В 59-ата минута Едисон Кавани не бе намерен точно с пас от съотборник, а в 66-ата Винсен Беса от Нант също пропусна не лош шанс за своя тим, след като сгреши с подаването.

В заключителните минути гостите можеха да реализират трети гол, като в 92-ата Адриен Рабио получи на границата на наказателното поле и стреля, но защитата на Нант изчисти, а в следващия момент Йоан Кабай пробва мерника си, но встрани от целта.