Легендарният френски футболист Зинедин Зидан не се отказва от опитите си да осъди журналист, нарекъл го "курва". Първият процес срещу Кристоф Алевек се провали, но Зидан очаква при преразглеждането да бъде удовлетворен.

В януарския брой от 2011 г. на сп. "SportMag" Алевек беше цитиран да казва за Зидан следното: "Този хубавец е като рекламно пано с три гънки на мозъка и печели от имиджа си. Това си е форма на проституция. Той е курва."

Зидан каза при откриването на новия процес, че подобни квалификации са неоснователни и болезнени за него, за съпругата му и техните деца. С треперещ глас футболистът допълни пред съда, че подобни изказвания са просто недопустими. Бившият играч на Ювентус и Реал Мадрид е известен с чувствителността си по отношение на обидни квалификации за него и роднините му. На финала на световното първенство по футбол през 2006 г. той беше изгонен, след като удари с глава Марко Матераци. Италианският защитник бил нарекъл "курва" сестрата на французина, с което си изпроси удара.

Зизу не съди за пари журналиста, а по-скоро търси символична присъда срещу Алевек. Присъдата трябва да бъде произнесена на 7 март.