Бразилският полузащитник на Лион Жуниньо намекна, че може да напусне френския шампион, ако договорът му не бъде удължен за още две години.

Настоящият му контракт изтича през 2008 година, а още две може би ще означават, че Жуниньо ще сложи край на кариерата си именно във Франция.

„На 32 години съм. Знам как стоят нещата във футбола. Аз пиша историята си в този клуб,” заяви специалистът по преки свободни удари.

„Преди три години исках да напусна отбора, и в края на този сезон ще реша какво ще правя. Бих искал да продължа да играя до 2010.”

Жуниньо се отказа от националния отбор на Бразилия през 2006 година, за да се концентрира напълно върху изявите си за Лион.

„Все още не съм продължил договора си и не искам да го продължавам само с още една година,” обясни още магьосникът.

„Напуснах националния, за да съм свеж, но не съм само аз, който взима решенията. Ако не ми удължат договора, може да си тръгна.”

„Клубът все още мисли дали да го продължи до 2010, аз осъзнавам, че времето отлита, но се чувствам добре. Президентът (Жан-Мишел Ола) разбира ситуацията. Той иска да изгради отбор за Шампионската лига до 2010 година.”

„Към момента искам да завърша сезона добре и след това ще видя какво ще се случи с мен.”