Намерение да води отбора на Олимпик Лион след няколко години изказа легендата на тима Жуниньо Пернамбукано.

Бразилският плеймейкър, който напуска тима от Лига 1 през 2009 година, подписа с катарския Ал-Гарафа. Той прекара две години в Средния Изток, но след това се завърна във Васко Да Гама.

"Когато напуснах Лион аз бях леко разочарован, защото смятах, че мога да дам още много на Лион", сподели Жуниньо за "Л`Екип".

"Усещах, че просто трябваше да изкарам последната си година в тима. Не е като президента да ме е изхвърлил от отбора, просто имаше едно такова странно чувство в мен. Имах още една година от моя договор, но освен феновете, сякаш нищо не ме задържаше там. Беше ми трудно", добави "кариоката".

Той завърши с думите: "Ако имах нужната подкрепа, може би щях да играя в Лион до 39-та си година. Франция ми липсва. Сега обаче играя за Васко и се наслаждавам. Мисля, че мога да играя още един сезон, но един ден се надявам да съм част от треньорския щаб на Лион. Защо не? Прекалено рано обаче е за такива неща. Реми Гарде е много добър млад треньор и има нужда от време. Харесвам примера на Леонардо. Той свърши чудесна работа в Милан като играч и треньор. Обичам футбола и точно поради това смятам, че мога да стана треньор, въпреки че никога не е лесно и винаги има сериозно напрежение".