Продължава сагата около новия договор на звездата на Лион Жуниньо Пернамбукано, който би го оставил в отбора за още 3 сезона. Той заяви, че ще остане в отбора единствено ако клубът принуди част от настоящите си футболисти да си тръгнат и на тяхно място да бъдат купени силни нови попълнения.

 

Бразилецът играе в тима вече седма година и иска да продължи кариерата си на „Стад Жерлан”, където феновете го боготворят, но при условие, че селекцията за следващата година отговаря на класата му.

 

Наскоро Лион спечели шестата си поредна титла на Франция, полузащитникът обаче настоява да се изгради още по-класен състав от сегашния, който да печели и в Шампионската лига.

 

 „Да, аз наистина бих желал да остана, ако отборът е силен” – каза Жуниньо – „Надявам се, че ръководството вижда ясно какво се случва и отборът ще бъде по-силен от тази година.”

 

„Аз съм тук от седем години и това ми дава право да говоря за тези неща. В името на прогреса ние трябва да вземем по-добри играчи. Тези, които са тук са много добри и те са дали много на клуба, но това е моментът да направим преразглеждане, кой може да остане и кой може да си тръгне” – каза ултимативно бразилецът.