Отборите на Тулуза и Марсилия постигнаха победи в осмия кръг на френското първенство и запазиха съответно второто и третото си място в класирането на Лига 1.

Тулуза се наложи с минималното 1:0 над Оксер с гол на "кошмара" на феновете на ЦСКА Жиняк, докато Марсилия направи 2:1 над Каен.

За пореден път бившият футболист на ЦСКА Христо Янев не взе участие за Гренобъл, като този път новакът в елитната група допусна поражение с гол в последната минута.

С два бързи гола на Фернандо в 67-ата и в 69-ата минута тимът на Бордо обърна Лориан от 0:1 до 2:1 като гост и вече е пети с 14 точки.

Късни попадения в последните две минути на Мобидо Майга и Жервиньо донесоха успеха на Льо Ман над домакина Льо Авр, който беше открил рeзултата чрез Амаду Аласан в 14-ата минута.

Льо Ман вече е четвърти с 14 точки, а Льо Авр падна на последно място с 4.

Сошо пък се измъкна от дъното след равенство 1:1 на терена на Ница. Попадение на Валтер Бирса 18 минути преди края донесе точката на гостите, които обаче остават единствения тим без победа в лигата.

Лидер в класирането остава Олимпик Лион, който утре гостува на Рен. Тулуза обаче вече е само на две точки зад шампиона на Франция, но е и с мач повече.

Срещи от осмия кръг на френското футболно първенство:

Гренобъл - Нант - 0:1

Льо Авр - Льо Ман - 1:2

Лориан - Бордо - 1:2

Марсилия - Каен - 2:1

Ница - Сошо - 1:1

Тулуза - Оксер - 1:0

По-късно днес:

Лил - Валансиен

В неделя:

Рен - Лион

Сент Етиен - Монако

Нанси - Пари Сен Жермен