Голмайсторът на Тулуза Андре-Пиер Жиняк призна, че иска да премине във френския гранд Лион, въпреки че сегашния му тим няма никакво намерение да го продава.

 

Френският национален нападател, който стана голмайстор на Лига 1 през миналия сезон, заяви: "Аз очаквам да отида в Лион - за мен лично те са най-големият клуб във Франция, те са на ниво всяка година в европейските турнири. Лион се интересува от мен. На 23 години, аз трябва да помисля сериозно за тази оферта. Преди известно време аз казах, че Лион са единственият клуб, който може да ме накара да поискам трансфер. Случайност или не, тази оферта дойде и аз не мога да кажа "не". Аз знам, че ще се развия ако отида в Лион. Не очаквах толкова голям клуб да ме поиска още сега. Лион ме желае, така че всички трябва да знаят - един влак не минава два пъти на едно и също място".

 

Жиняк, който вкара 24 гола за Тулуза миналия сезон, допълни пред "Екип": "Аз искам трите страни просто да седнат и да се разберат спокойно, а аз знам, че нашия президент Садран разбира моята гледна точка".