Нападателят на Ница Ламин Диаби днес призна пред клуба, че действително е откраднал изключително скъп часовник от своя съотборник Каспер Долберг. Историята набра скорост из френските медии в последните часове.

Инцидентът сериозно накърни реномето на „орлите”, които и без друго не се намират в най-постоянната възможна форма. Според информациите из местните медии часовникът на Долберг, оценяван на 70 хиляди евро, е изчезнал в понеделник или иначе казано – ден преди загубата с 1:3 от Монако в Лига 1.

Очевидно 21-годишният датчанин не е имал друга опция, освен да постави въпроса пред клуба. Как точно клубът е стигна до идентифицирането на 3 години по-младия Диаби като потенциален извършител не е ясно, ала в момента младежът рискува договорът му с клуба да бъде прекратен.

Според АФП днес французинът, който е представлявал родината си в националните гарнитури до 16-, 17- и 18-годишна възраст, се явил на изслушване пред клуба заедно с адвокат. Той признал своето злодеяние и поднесъл извинения на мениджъра Патрик Виейра. Тепърва ще стане ясно какво наказание клубът смята да наложи на провинилия се Диаби.