Френската полиция започна разследване заради вчерашния инцидент на стадиона в Амиен, когато трибуна и преграда се срутиха и 29 човека бяха откарани в болница с различни наранявания. Това стана по време на мача от местното първенство между Амиен и Лил, прекратен в 18-ата минута. В 16-ата минута Фоде Бало Туре от състава на гостите вкара гол и отиде да се радва пред сектора на феновете. Те пък от своя страна слязоха надолу да го поздравят и трибуната не издържа на натиска. 

Петима тежко пострадали след срутването на трибуната в Амиен

"Във връзка с извънредната ситуация на стадиона в момента има хора от полицията и следствието, които извършват необходимата проверка. Чакаме резултатите. Състоянието на стадиона беше идеално преди мача, заяви президентът на домакините Бернар Жоанан. Изпълнителният директор на Лил Марк Ингла обаче категорично не е съгласен и нарече президента на Амиен безотговорен и недостоен човек. 7 от пострадалите от срутилата се трибуна остават в болницата, в това число двама, които са най-зле. 

Сирил Моро- префект на департамента Сома обяви, че въпреки лошите травми, нито един от пострадалите не е с опасност за живота.